Egy apa naplója

Mi is választottunk

2017. február 28. 10:13 - wocci

Nem könnyű megtalálni az orvosunkat

Már a terhesség első napjaiban megbeszéltük, hogy felfogadunk egy szülészorvost. Nem siettük el, az első 2 alkalommal - a tőlünk nem messze lévő egészségházban - a terhesgondozóban voltunk. Korábban már leírtam az ottani élményeinket.

Több szempont alapján kerestünk orvost (itt írtam a lehetőségekről). Az már biztos volt, hogy a Honvéd Kórházban szeretnénk szülni. Pontosabban a MÁV kórházban, ami beolvadt a Honvédba. Ismerősök ajánlották, mivel felszereltsége megegyezik a SOTE színvonalával, és közel is van hozzánk (ez a területileg illetékes is).

Ezután jött a neheze. Orvost találni. A kórház honlapján 14 főorvost, 3 adjunktust és 8 szakorvost találtunk. Hát...van miből válogatni.

A család egy emberként vetette bele magát az orvoskeresésbe, mindenhol kapcsolatot kerestünk. Ártani nem árt, ha ajánlás útján kerülünk be valakihez. Végül egy kollégám ajánlotta Dr. Hammersberg Elemért, aki az Ő kislányukat segítette világra. Utánaolvastunk. Csupa jó dolgot írt róla az internet népe. Felcsillant a szemünk: Igen megtaláltuk. Feleségem kért is időpontot, vártuk a napot.

Elérkezett... Hazasiettem a melóból, irány Újpest. Nagyon hideg volt, és sokat kellett sétálnunk, de végül megtaláltuk a magánrendelőt. Bementünk, láttunk oldalt egy asszisztenst, de gondoltuk van időpontunk, leültünk a váróban. Körülbelül 10 perc után végül megnéztük azt az asszisztenst. Jó, hogy nem vártunk tovább. Ott közölték, hogy a doktor úr nem vállal már több szülést. Juhúúú, mondanom sem kell, nagyon örültem a hírnek. Hideg is van, az időnk is ment a levesbe, de nem szomorkodtunk, ajánlotta egy kollégáját, Dr. Debreceni Attilát. Otthon újra beleástam magam a kutatásba. Elég megosztó vélemények voltak róla, de a viselkedését érte kritika, a szakértelmét nem. Ráadásul a panaszos véleményeket azok írták, akik ügyelet alatt voltak nála, aki magánrendelésre járt hozzá, csak jókat írt. Kaptunk még pár tippet más orvosról, de úgy döntöttünk megnézzük, ha bármi probléma lenne, keresünk mást.

Elérkezett megint... Moszkva tér (tudom, tudom... Széll Kálmán...) felé vettük az irányt, szerencsére elég gyorsan odaértünk. 15 perccel korábban. Kicsit elveszve kószáltunk a várót keresve. A magánrendelő egy lakásban van egy fogászattal. Kicsit furcsa. Azt hittük külön váróba kell mennünk, és a keresés közben véletlenül benyitottunk a doktor úr rendelőjébe. Gyorsan becsuktuk az ajtót és leültünk a közös váróba. Nemsokára az előttünk lévők végeztek is, behívott minket.

Fiatal, szimpatikus orvos, sok mindent elmondott, nyugodtan kérdezhettünk tőle. Megegyeztünk a következő időpontban és elküldött minket komplex genetikai vizsgálatra. 12.000 Ft-ot kért, szerintem nem vészes ahhoz képest, hogy bármikor hívhatjuk (mondta is, ha bármi van, azonnal hívjuk), és nyugodt tempóban, teljeskörűen megvizsgálta a kis jövevényt. Minden vizsgálat végén kinyomtatva odaadja a vizsgálat eredményét, kezelési javaslatokat. Összességében nagyon boldogok voltunk, úgy hiszem, jól választottunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyapanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr9112300415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása